Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast

Dobbelt Ds Store Bededag

17. April 2008

På fredag er det Store Bededag. Det er den dag Gud gerne vil have vi sætter lidt tid af til at bede ham om bedre film.

I den forbindelse har Dobbelt D sammensat et program, der sende dig igennem et par af filmhistoriens klassikere. De fleste af dem vil være gensyn, men det er netop det, der er pointen. Dette er tiden, hvor vil skal reflektere over det gode i livet og bede den store studie boss i himlen om mere af den slags.

Film #1: Life of Brian (1979)

Først skal der syndes. En af de mest gudsbespotterne film man kan kaste sig ud i, er naturligvis denne perle fra Monty Python drengene. I filmhistorisk sammenhænge er den også interessant, fordi den viser, hvordan man kan få meget lidt ud af få skuespiller, et par dårlige kulisser og et ikke-eksisterende budget.

Film #2: Groundhog Day (1993)

Dette er en god film at smække i DVD afspilleren, hvis man sidder på sådan en kold og kynisk fridag og har brug for at sætte pris på livet igen. Følg Bill Murrays kamp for at blive et bedre menneske og overvej om han kunne have skudt genvej, ved blot at sætte sig ned og se It's a Wonderful Life 12 gange.

Film #3: En Klassiker

Her er der dømt valgfri film. Eneste regel er, at der skal være tale om det man ville kalde en "klassiker". Her er et par forslag:

Film #4: Speed (1994)

Det er blevet sent nu og vi orker ikke at tage stilling til noget alvorligt. Dertil er Speed perfekt. Bus springer i luften, hvis den sænker farten. Keanu Reeves på sit højeste. Sandra Bullock før hun startede sit anal fikserede, selv-producerede trip, der vist nok ikke er overstået endnu. Og lad os ikke glemme Jan De Bont, en af de dygtigste Hollywood fotografer, der kaster sig sulten ud i sin instruktør debut. Fed action, perfekt musik, tiden flyver af sted.

Bonus Film: Madagascar (2005)

En lang filmaften er ved at nå sin afslutning, men har man mod på en sidste forestilling, så er denne animerede film perfekt. Måske nok en af de sjoveste film, der nogensinde er lavet. I hvert fald den bedste animations film nogensinde. I virkeligheden bør man jo se denne film mindst en gang om dagen, men er man bagud ville dette være den perfekte film at slutte dagen af på.Glem ikke

Dette er så programmet for en perfekt Store Bededag. Husk, at formålet med at gense film, som de ovenstående, er ikke bare at fylde dagen, så man ikke keder sig. Nej, det er for at holde sindet frisk. Når man så ser nye film er referencerammen i orden. Derfor er det vigtig hele tiden at gå tilbage til klassikeren. Og de ovenstående film er, på hver deres måde, klassikere.

God fornøjelse!

Dennis Rosenfeld & David Bjerre

Dobbelt D