Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast

Davids Pinseprogram 2009

31. Maj 2009

Pinsen bringer os en glimrende mulighed for at smække benene op og gense nogle af de klassiske film, der udgør byggestenen i vores film-DNA.

En dag, fire film og masser af mokka...

Film #1: The Naked Gun (1988)

Frank: When I see five weirdos, dressed in togas, stabbing a man in the middle of the park in full view of a hundred people, I shoot the bastards, that's my policy!
Mayor: That was a Shakespeare-In-The-Park production of Julius Caesar, you moron! You killed five actors! Good ones!

Som altid starter vi i den lette ende. Den første Høj pistolføring er en moderne klassiker indenfor komedie genren. Ofte ender denne her slags film som en samling usammenhængende sketches, men Høj pistolføring føles rent faktisk som en rigtig historie, ikke mindst takket være Leslie Nielsens charmerende fumlende politimand Frank Drebin.

Film #2: Red Heat (1988)

Very strange city. The crime is organized... The police is not.

Det er tid til lidt god gammeldags '80er action. Arnold Schwarzenegger i rollen han var født til at spille, Walter Hill før han solgte sit talent til djævlen for en pakke tyggegummi og James Belushi dengang han var tynd... ish. Det bliver ikke meget bedre. Jo, vent! Gina Gershon er også med. HOTNESS!

Film #3: Black Rain (1989)

I was 10 when the B-29 came. My family lived underground for three days. When we came up the city was gone. Then the heat brought rain. Black rain. You made the rain black.

Det er tid til at hive Ridley Scotts sidste gode film frem fra hylden igen. Michael Douglas (på sit højeste) og Andy Garcia (på vej frem med top hastighed) er politifolkene, der må tage til Japan for at fange en bindegal gangster. Scott pumper denne relativt ligefremme krimi op på et helt nyt plan, ved at tilføje den visuelle stil, der gjorde Blade Runner så god. Og "den" der dødscene er bare noget af det bedste han nogensinde har lavet.

Film #4: The Dark Side

Alas... how terrible is wisdom when it brings no profit to the wise.

Til aftenens sidste film foreslår vi a walk on the dark side. Valget står mellem fire mørke, dystre, ubehagelige film, der piller limningen i selve universet!

Husk at

Som altid, vi anbefaler, at man rent faktisk sætter en dag af til at se dette program igennem. Man kan også lave sin egen variation af pinseprogrammet, og hvis du gør det, så send det endeligt til os, sammen med et par ord om dine film valg. Og skulle du finde på at følge vores program, så vil vi også meget gerne høre om det.

God fornøjelse!

David Bjerre