Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast

Dobbelt Ds påske program

7. April 2009

Så er det påske igen. Har du mulighed for at sætte en hel dag af til bare at slappe af uden nogle forpligtelser, hvad så med at følge dette nøje tilrettelagt filmprogram? Her er humor, spænding, ægte følelser og rå vold, alt hvad en god filmaften bør indeholde.

Film #1: Monty Python Live at the Hollywood Bowl (1982)

"Of course you don't get f***ing wafers with it, you c**t.
It's a f***ing albatross, innit?"

Vi starter med en lidt usædvanlig klassiker, der ikke en gang er en rigtig film. Ikke desto mindre er denne sjældne Monty Python live optræden en fantastisk oplevelse. Python drengene opfører nogle af deres velkendte sketches for et veloplagt publikum, og live elementet får bare det hele til at fremstå endnu mere vanvittigt!

Film #2: En Science Fiction klassiker fra '50erne

"Klaatu barada nikto!"

Dagens anden film er valgfri. Man kan vælge mellem tre science fiction klassikere fra '50erne, der alle sætter menneskeheden i nærkontakt med fremmede væsner og som alle siden er blevet remake'et.

Film #3: Romeo + Juliet (1996)

"I am Fortune's fool!!!"

Leonardo DiCaprio og Claire Danes stråler som solen i hovedrollerne i denne fantastiske Shakespeare filmatisering. Baz Luhrmans tager sig måske nok nogle friheder her og der, men han er den første instruktør der rigtig fanger den rå nerve i denne historie om kærlighed, der er dømt til at mislykkedes.

Luhrmans svulstige, smarte, kaotiske, vidunderlige, rå filmatisering er en virtuos opvisning i lyd og billeder, som han ikke senere har kunne overgå!

Film #4: 300 (2006)

"Immortals... We put their name to the test"

Aftenen slutter med lidt god gammeldags vold, pakket ind i en high-tech præsentation. Vores historie foregår for mange hundrede år siden og vores helte en flok gutter med spyd og meget lidt tøj på, men "300" er skabt via moderne computergrafik og består af vold-manipulerede billeder, der aldrig har eksisteret i virkeligheden. På trods af dette kunne det ikke føles mere virkeligt, når Kong Leonidas marcherer sine tapre mænd mod den sikre død. En film, der får blodet til at bruse.

God fornøjelse!

David Bjerre