Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast

Dennis' Fredag d. 13 Program

11. Juni 2008

Fredag d. 13 er om noget en oplagt dag at lave en filmaften på. Det er næsten selvsagt, at programmet skal bestå af gysere. Når man sammensætter et program til en gyseraften er det vigtigt, at der er en god blanding af klassikere og bastarder. Programmet er som sædvanlig på fem titler, men da fredag d. 13 af uvisse grunde ikke er en hellig dag, er de sidste 2 titler bonus, hvis man har været på arbejde er det jo ikke sikkert, at man kan holde sig vågen så længe.

Film #1: Sleepaway Camp (1983)

Der kan vist ikke være nogen tvivl om, at denne film på de fleste områder er et slet skjult rip-off af Friday the 13th filmene. Ikke desto mindre har filmen masser af kvaliteter, bl.a. ganske gode make-up effekter, der gør at den efter så mange år stadig har en plads i den lidt mere obskure horror kanon. Robert Hiltzik der instruerede, havde intet at gøre med de 3 efterfølgere. Til gengæld har han sat sig i instruktørstolen på Return to Sleepaway Camp, så har man da noget at glæde sig til. En lille advarsel: Undgå at læse om filmen, og dens sequels før du har set den, da det spoiler slutningen.

Film #2: The Exorcist III (1990)

Hvis du ikke har set denne film før rynker du måske på næsen. Især med John Boormans horrible 2'er i tankerne. Frygt ikke. William Peter Blatty, der skrev både den oprindelige bog og manus til den første The Exorcist, vender nu tilbage, som både forfatter og instruktør. George C. Scott er fremragende i rollen, som politimanden Kinderman, og Brad Dourif har sjældent været mere creepy. At se en voksen mand synge med lyden af en fin tynd barnestemme vil altid få mit freak barometer op i det røde felt.

Film #3: Valgfri klassiker.

Film #4: Poltergeist (1982)

Man kan jo næsten ikke sige noget om denne film, som ikke er sagt før. Der er utallige grunde til, at den er en klassiker. Jeg behøver vist ikke nævne nogen her. Hvad er en gyseraften uden denne Spielberg/Hooper perle?

Film #5: Promenons-nous dans les bois (Deep in the Woods)(2000)

Jep, denne film er fransk, men for de undertekst forskrækkede kan jeg berolige med, at der er meget lidt dialog. Faktisk er denne film en ganske simpel slasher. Folk bliver slagtet til højre og venstre på ganske opfindsomme måder. Hvad denne film har, som løfter den op på et højere plan, er en billedside, der meget, meget sjældent ses i gyserfilm. For en æstetiker som mig er det skønt at se en film, der kun kan beskrives som smuk, smuk, smuk!

God fornøjelse!

Dennis Rosenfeld