Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast

Davids Ferie Filmdag

16. Juli 2008

Ferie er godt, for når man har ferie har man ekstra tid til at se film. Dobbelt D har endnu en gang lagt et filmprogram fuld af sjov, chok og masser af underholdning, der passer lige til en af dine feriedage!

Film #1: Open Season (2006)

"The giraffes taste almost exactly like the elephants. That's messed up."

Efter Madagascar og Ice Age er dette min yndlings animerede film! Martin Lawrence lægger stemme til den magelige bjørn Boog, der bliver sluppet løs i den store farlige skov og ender med at blive venner med Ashton Kutchers maniske elg Elliot.

Masser af sight-gags, der ikke henvender sig til Happy Meal publikummet, og nogle af de bedste replikker ever gør dette til en film man kan vende tilbage til igen og igen.

Film #2: Witness for the Prosecution (1957)

"I am constantly surprised that women's hats do not provoke more murders."

Hen på eftermiddag er det tid til at smække denne uovertrufne Billy Wilder film, der var nomineret til hele 6 Oscars, i afspilleren. Charles Laughton stråler i rollen, som den mavesure advokat Sir Wilfrid Robarts, der er mere skarp end han ser ud til, som bliver bedt om at forsvare den mord anklagede Leonard Vole, der proklamerer sin uskyld. En sag, der bliver ekstra kompliceret da Leonards kone melder sig som vidne, på anklagerens side!

Film #3: Memento (2000)

"I've told you this before, haven't I?"

Dette er en af de mest originale manuskripter, der nogensinde er skrevet! Guy Pearce er Leonard, der lider af hukommelsestab, hvilket gør det ret besværligt for ham at finde manden, der har slået hans kone ihjel. Ekstra point for at huske, hvem der spiller Leonards kone, uden at tjekke på IMDb! (svaret i bunden af denne side). Christopher Nolan fortæller historien med en uhyggelig præcision... specielt i betragtning af, at scenerne udspiller sig i baglæns rækkefølge!

Film #4: 16 blocks (2006)

"Yo, it ain't Miller time, man!"

Vi slutter af med lidt action. Denne kriminelt undervurderede Richard Donner / Bruce Willis film handler om en afdanket betjent, der får den simple opgave at køre en fange fra fængslet til den retssag, hvor han skal vidne. Det skal vise sig at blive den længste tur i verden, for der er folk, der absolut ikke er interesseret i, at vidnet når frem. Sørg for at have undertekster slået til, ellers fatter man ikke en brik af hvad Mos Def siger!God Fornøjelse!

David Bjerre
Dobbelt D

PS: Svaret var Jorja Fox, by the way, som vi jo kender fra CSI.