Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast

Anmeldelse: La habitación del niño

af Dennis Rosenfeld - 23. Maj 2008

Historien

Juan, Sonia og deres lille baby er netop flyttet ind i et nyt hus. Husets beliggenhed og størrelse taget i betragtning, har de fået det meget billigt, men der skal også laves meget arbejde på det. De får en kasse med babyting af Juans søster, heri finder de en baby monitor og stiller straks mikrofonen ind til babyen. Sonia synes pludselig hun hører noget fra monitoren, det er som om der er stemmer i værelset. Juan styrter derind, men finder et helt tomt lokale. Næste dag smider de monitoren ud og køber et mere avanceret system, der har et infrarødt kamera og et lille tv. Om natten kigger Juan på tv'et og ser en mand sidde bøjet over sit barn. Han styrter derind i panik, men finder intet. Hans handlinger bliver efterhånden så urovækkende, at Sonia tager barnet og smutter. Herfra bliver det kun værre. Juans verden begynder at falde sammen og han bliver besat af at finde forklaringen på, hvad der foregår i hans hus. Han ser mere og mere usoigneret ud, og chefen på den avis han skriver for truer ham mere og mere insisterende med fyring.

La habitación del niño

Filmen

La habitación del niño er en lille tight film. Da den er produceret til tv er den ganske kort, 1 time og 18 minutter, hvilket gør, at historien hele tiden er i udvikling og ikke bliver doven på noget tidspunkt. Udover filmens længde skinner tv budgettet ikke igennem. Der er flotte lokationer, smukke kamerature og rigtig gode skuespillere. Filmen bygger på fornem vis den uhyggelige stemning op. Álex de la Iglesia er ikke ude på at genopfinde den dybe tallerken, men mindre kan også sagtens gøre det. Filmen er perfekt til et lille søndagsaften gys, og babymonitorer vil aldrig helt være det samme igen.

Udgivelsen

Fra 2005 til 2006 blev der produceret 6 små gyserfilm for spansk tv. De blev samlet under overskriften Películas para no dormir, altså film der holder dig vågen. Noble Entertainment har valgt at udgive 4 af dem, hvorfor de resterende 2 ikke måtte få dansk udgivelse vides ikke. De fire er samlet i en boks med titlen 4 Films to Keep You Awake. La habitación del niño er instrueret af Álex de la Iglesia - som bl.a. har instrueret den vanvittige 800 Bullets - og har på det danske cover fået titlen The Baby's Room.

Selve DVD udgivelsen har et stort problem. Billedsiden er flot, anamorph widescreen og lydsiden med 5.1 Dolby Digital fejler skam heller ikke noget. Det gør til gengæld de danske undertekster, som jeg grundet mit ringe spansk var nød til at bruge. Magen til omgang dovent oversætter arbejde skal man lede længe efter. Stavefejl, forkerte navne, ja selv jeg kunne høre forkerte oversættelser med mit gymnasiespansk i rygsækken. Det er bare ikke godt nok. Heller ikke selvom udgivelsen er billig. Så vil jeg hellere betale det mere for den, og så have ordentlige tekster.

Det skal vise sig om de andre 3 titler i serien er i samme stand, når jeg i nærmeste fremtid kaster mig over dem. Nu har jeg i hvert fald fået blod på tanden, for spansk produceret TV gys. Hvem kunne have forudset det?