Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast

Anmeldelse: Fool's Gold

af David Bjerre - 2. Juni, 2008

Vinderparret Matthew McConaughey og Kate Hudson er sammen igen i en let action-komedie, der slår plat på, at de begge ser rigtig godt ud i badetøj.

McConaughey er Benjamin Finnegan - Finn - en taber af en skattejæger, der står overfor at skulle skilles fra sin kone Tess (Hudson), der er blevet træt af hans skattejageri. Netop da lykkedes det ham at gøre et fund, en kvart tallerken, der skulle bevise eksistensen af en kæmpe guldskat. Tess indvilliger modvilligt i at hjælpe ham og sammen slår de kloen i milliardæren Nigel Honeycutt (Donald Sutherland), som de lokker til at finansiere dette lille eventyr. Men der er andre interesserede i skatten, blandt andet rapperen Bigg Bunny og Finns gamle lærermester Moe Fitch (Ray Winstone). Finn må nu finde skatten, feje konkurrenterne af banen og få sit livs kærlighed tilbage.

Fool's Gold

Ah, den klassiske fortælling: Ucharmerende taber møder lækker burde-vide-bedre-blondine. Det er godt vi har Hollywood til at fortælles os historier vi kender til hudløshed, en gang til, bare dårligere.

"Fool's Gold" er forfærdelig lang. Den spiller hele 112 minutter, mindst en halv time for meget. Hele opbygningen af historien er meget sløv. Den er faktisk så tung i røven, at det tager filmen hele 40 minutter, at nå frem til den scene, hvor Tess og Finn sætter sig ned og forklarer Honeycutt (og dermed publikum), hvad historien bag skattejagten egentlig er.

Filmen føles ekstra lang på grund af adskillige stupide bi-historier. Laaaange ligegyldige scener, der fortæller os ting vi allerede ved, mens andre scener bruger tid på ting, der er fuldstændig ligegyldige for historien. Alt imens bliver soundtracket leveret af Absolute Caribbean Hits, Vol. 117.

McConaughey virker lapsede og uintelligent, som han render rundt der med åben mund og bar overkrop, Kate Hudson ser underlig uengageret ud, og Donald Sutherland er så ligegyldig, at han kunne smide bukserne og danse rundt i baggrunden, mens han slog på bongo trommer, uden at man ville lægge mærke til det. Dog bemærkede jeg, at han mistede sin accent halvvejs igennem filmen.

Hvad det end var McConaughey og Hudson havde af kemi i "How to Lose a Guy in 10 Days", så er det forsvundet, som dug for den Caribiske sol.

DVD

En featurette (4:34) - rent EPK stuff - og en gag reel (2:46) - ikke at forveksle med outtakes - der ikke indeholder et eneste morsomt øjeblik.